Med medel som samlats till den nya Paralympiska fonden som öppnades i augusti i fjol befrämjas en likvärdig idrottskultur. Därtill skapas möjligheter för personer med funktionshinder och stödbehövande personer att kunna utöva motion och även målinriktad paraidrott i hela Finland.

Som en ny donationsgivare har nu också Ullmax som tillverkar underställ i merinoull samt funktionella kläder anslutit sig. Ullmax donerar 3 000 euro till Paralympiska fonden.

Ullmax vision är att möjliggöra en aktiv fritid för alla. Produkterna säljs via föreningar, lag och träningsgrupper samt via den egna nätbutiken.

– Paralympiska fonden är en naturlig samarbetspartner för oss, som delar våra mål och värderingar. Vi är väldigt tacksamma över att kunna stöda dem i detta arbete, säger Fredrik Johnsson, vd för Ullmax.

Att donera pengar sker enkelt via Paralympiarahasto.fi/sv -sajten. Även företag och samfund kan följa exemplet och de första företagsdonerarna har redan presenterats under rubriken Donerare.

Ullmax tillverkar underställ i merinoull samt funktionella kläder. Företagets vision är att kunna möjliggöra en aktiv fritid för alla.

Paralympiska fonden är en fond som arbetar långsiktigt och donationerna utökar fondens eget kapital. Målet är att utdela ett årligen ökande stöd till den finska paraidrotten för främjandet av motionsmöjligheterna för personer med funktionshinder  och stödbehövande personer. Man kan donera här