Osana uutta vastuullisuusohjelmaa Suomen Paralympiakomitea on aloittanut yhteistyön tekojensa vaikuttavuuden arvioimiseksi The Planet Companyn kanssa.

Planet Company on uusi digitaalinen palvelu organisaatioille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Palvelussa riippumattomat asiantuntijat vahvistavat ja arvioivat tunnistetut teot, jotka julkaistaan PlanetCompany.com yhteisöalustalla.

Palvelussa on jo yli 110 yritystä ja järjestöä jäsenenä. Paralympiakomitean ja Planet Companyn yhteistyön tarkoituksena on koota yhteen vaikuttavia tekoja ja tarinoita, jotka inspiroivat ihmisiä tekemään muutosta omissa organisaatioissaan.  Yhteistyökumppaneiden teot tulevat näkyviin myös Paralympiakomitean Planet-profiiliin, jolloin jokaiselle teolle saadaan lisää vaikuttavuutta.

– Paralympiakomitea haluaa olla rakentamassa entistä vastuullisempaa Suomea, niin pelikentillä kuin niiden ulkopuolella. Vastuullisuus on ennen kaikkea tekoja ja tässä työssä haluamme onnistua. Planet Companyn palvelu on hieno tapa tuoda näitä tekoja esille, Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen toteaa.

Yhteistyön lisäksi The Planet Company istuttaa yhden mangrove-puun jokaisen rekisteröidyn yhteistyökumppanin puolesta. Lisäksi Paralympiakomitean sekä yhteistyökumppanien teot arvioinneille asiantuntijoille istutetaan yksi puu jokaisesta annetusta asiantuntija-arvioinnista.

SUOMEN PARALYMPIAKOMITEA ON LEADER PLANET COMPANY

Paralympiakomitean ensimmäiset kolme vastuullista tekoa on vahvistettu, arvioitu ja julkaistu Planet Company -palvelussa ja ne saivat varsin hyvät arviot vaikuttavuudesta. Parlaympiakomitean teot ovat liikunnan apuvälineitä vuokraava SOLIA-palvelu, Valtti-ohjelma sekä Special Olympics -toiminta. Jokainen teko vastuullisuusohjelmasta tullaan julkaisemaan ja niiden aikaansaamia tuloksia päivitetään vuosittain.