Maailman arvokkain pelipaita

Paraurheilu ja yhdenvertainen liikunta Suomessa kaipaavat tukeasi. Tekemällä yrityslahjoituksen Paralympiarahastoon jätät niin jouluna kuin muulloinkin pysyvän jäljen yhdenvertaisen liikuntakulttuurin rakentamistyöhön!

Suomen Paralympiakomitea avasi syksyllä 2021 erillisen Paralympiarahaston, johon kerättyjen varojen tuotoilla edistetään yhdenvertaista liikuntakulttuuria sekä erityisesti liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilla tavoitteellisesti ympäri Suomen.

Paralympiarahaston kautta voidaan auttaa esimerkiksi liikunta- ja urheilupaikkoja kehittämään esteettömyyttä tai urheiluseuroja ja järjestöjä ottamaan mukaan toimintaansa paraurheilijoita, hankkimaan heille tarvittavia välineitä tai kouluttamaan ohjaajia.

Rahaston tuella voidaan myös auttaa yksittäisiä paraurheilijoita urheiluvälineiden hankinnassa, liikkumisessa liikuntapaikoille tai kattamaan urheilussa tarvittavien avustajien kuluja.

Vastuulliseksi joululahjaksi yhdenvertaisuutta?

Joulu on antamisen aikaa, mutta tekemällä lahjoituksen Paralympiarahastoon yrityksesi jättää kertaluontoisen lahjan sijaan pysyvän jäljen yhdenvertaisen liikuntakulttuurin luomiseen Suomessa, kun lahjoituksen monivuotinen vaikutus elää perintönä aina uusille, nuorille lupauksille.

Paralympiarahastoa tukevat yritykset voivat olla ylpeitä vastuullisesta osallistumisestaan niin erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten polkujen avaamiseen liikunnan pariin kuin nuorten lupausten ja aktiivisten huippujen tukemiseen kohti unelmiensa saavuttamista.

Lahjoitus onkin oiva keino tehdä konkreettinen ja vaikutukseltaan tärkeä sosiaalisen vastuun teko, joka näkyy usein kaivattuna lisänä myös yrityksen vastuullisuusohjelmassa ympäristö- ja taloudellisen vastuun tekojen rinnalla.

Lahjoitus Paralympiarahastoon on myös erinomainen ratkaisu kaikille, jotka etsivät tapoja korvata esimerkiksi henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille perinteisesti jouluisin annetut tavaralahjat kestävällä ja merkityksellisellä tavalla.

Kaikki yli 1000 € lahjoittaneet yritykset saavat oman logonsa ja nimensä Paralympiarahaston lahjoittajien joukkoon, ja viestimme mieluusti myös muilla tavoin osallistumisestanne paraurheilua ja soveltavaa liikuntaa edistävään työhön.

Yksittäinenkin lahjoitus tuottaa vuosittaista hedelmää pitkälle tulevaisuuteen

Rahaston tuotoista ja suurempien lahjoitusten ohella rahankeräysluvalla kerätyistä pienlahjoituksista jaetaan vuosittain kasvavaa tukea paraurheilijoiden ja liikuntaan erityistä tukea tarvitsevien ajankohtaisten tukihakemusten perusteella.

Rahaston ensimmäisenä vuonna pääsimme jakamaan yhteensä 25 000 euron potin 68 paraurheilijalle, mutta kaikkien alkuvuodesta 2022 vastaanotettujen, todellisista tarpeista tehtyjen hakemusten yhteissumma olisi ollut jopa 190 000 €. Tukea kaivataan paraurheilun ja soveltavan liikunnan kentällä siis suuresti.

Ota rohkeasti yhteyttä kysyäksesi lisää tai tehdäksesi yrityslahjoituksen joulun kunniaksi – tai milloin tahansa se sinulle parhaiten sopii!

Halutessasi voit myös tehdä alle 1000 € pienlahjoituksen täällä.

 

Yhteyshenkilön kuva: Timo Mäkynen

Timo Mäkynen
Suomen Paralympiakomitea
timo.makynen@paralympia.fi
Puh. 040 159 8199

Tutustu Paralympiarahaston tarinaan

Lue lisää:

Mehiläinen mukana tukemassa paraurheilua

Finnfoam tekee lahjoituksen Paralympiarahastoon ja haastaa kaikki rakennusalan yritykset mukaan

Paralympiarahaston lahjoittajien joukkoon liittyy Neste Oyj

Paralympiarahastolle ensimmäinen merkittävä lahjoitus

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa