Maailman arvokkain pelipaita

Paralympiakomitean monivuotinen pääyhteistyökumppani JYSK Suomi tukee paraurheilun hyväksi tehtävää työtä 20 627 eurolla.

Suomen Paralympiakomitea avasi Tokion paralympialaisten alla uuden Paralympiarahaston, jonka tuotoilla edistetään yhdenvertaista liikuntakulttuuria sekä vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden mahdollisuuksia myös tavoitteelliseen paraurheiluun ympäri Suomen.

Ensimmäisenä merkittävän lahjoituksen Paralympiarahastoon on tehnyt JYSK, joka lahjoitti 20 627 euroa.

– JYSKin lahjoittama summa kertyi myyntikampanjasta, jossa lupasimme lahjoittaa jokaisesta myydystä GOLD-tyynystä yhden euron paraurheilun tukemiseen. Sekä asiakkaamme että henkilökuntamme innostuivat hyvän asian tukemisesta ja kampanja onnistui ennätyksellisen hyvin. Lahjoituksen myötä haluamme sekä kannustaa Tokioon valittuja urheilijoita että tsempata jokaista paraurheilijaa jatkamaan kohti unelmiaan, kertoo JYSKin maajohtaja Tuomas Piirtola.

JYSK on ollut pitkään vaikuttamassa paraurheilun edistämiseen ja tehnyt jo vuosia konkreettisesti työtä erityisesti nuorten urheilijoiden tukemiseksi. Huonekalu- ja sisustustuoteyritys on jakanut vuosittain perinteiset JYSK-stipendit Nuorten Paralympiaryhmän urheilijoille ja toteuttanut lukuisia myyntikampanjoita, joiden tuotto on kohdistettu paraurheilulle.

Yhdenvertaisuuden edistäminen kaikessa liikunnassa ja urheilussa on tärkeää sekä JYSKille että Paralympiakomitealle.

– Tämä lahjoitus on meille valtavan iso asia, ja sen merkittävyys kantaa pitkälle tulevaisuuteen. On hienoa nähdä, että JYSKin kanssa jaamme jälleen tahdon rakentaa tulevaisuutta, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen iloitsee.

Paralympiarahaston tuella voidaan auttaa esimerkiksi liikunta- ja urheilupaikkoja kehittämään esteettömyyttä, urheiluseuroja ja järjestöjä ottamaan mukaan toimintaansa paraurheilijoita, hankkimaan tarvittavia välineitä tai kouluttamaan ohjaajia. Rahaston kautta voidaan myös auttaa yksittäisiä paraurheilijoita urheiluvälineiden hankinnassa, liikkumisessa liikuntapaikoille tai kattamaan urheilussa tarvittavien avustajien kuluja.

Lahjoituksia Paralympiarahastoon voivat tehdä kaikki, jotka haluavat osaltaan vaikuttaa yhdenvertaisen liikuntakulttuurin ja paraurheilun edistämiseen – niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhdistykset

JYSK on kansainvälinen, perheomisteinen myymäläketju, jolla on skandinaaviset juuret ja joka myy kaikkea kotiin. Ensimmäinen myymälä avattiin Tanskassa vuonna 1979. Tällä hetkellä JYSKillä on Suomessa 90 myymälää ja yli 800 työntekijää. JYSK Oy:n liikevaihto elokuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli noin 170 miljoonaa euroa.