Maailman arvokkain pelipaita

Elokuussa avautuneen Paralympiarahaston lahjoittajien joukkoon liittyy Neste Oyj. Suomalainen pörssiyhtiö haluaa osoittaa lahjoituksen myötä tukensa yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen.

Suomen Paralympiakomitea avasi tänä syksynä Paralympiarahaston, jonka tuotoilla edistetään liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilua myös tavoitteellisesti ympäri Suomen. 

Arviolta 15 prosentilla ihmisistä on jokin vamma, mikä tarkoittaa Suomessa yli 700.000 ja maailmassa yli 1.2 miljardia ihmistä. 

Neste on mukana tukemassa Suomen Paralympiakomitean tärkeää työtä vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikunnan ja urheilun edistämiseksi 5.000 euron lahjoituksella. 

– Haluamme olla mukana tukemassa Suomen Paralympiakomitean tekemää tärkeää työtä, sillä liikunta ja urheilu kuuluu kaikille. Me Nesteellä toivotamme kaikki tervetulleiksi ja edistämme tasa-arvoa, monimuotoisuutta, osallistamista ja syrjimättömyyttä kaikessa toiminnassamme“, sanoo Salla Ahonen, Nesteen vastuullisuusjohtaja. 

Yhdenvertaisen liikuntakulttuurin edistämiseksi Neste haluaa olla mukana tukemassa nuoria paraurheilijoita suunnannäyttäjänä kohti kestävää tulevaisuutta. 

– Tämä oli mahtava joululahja. Olen todella iloinen, että näin merkittävä toimija Suomessa osoittaa tukensa paraurheilulle ja yhdenvertaisten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen kiittää. 

Suomen Paralympiakomitea tekee työtä yhdenvertaisen liikuntakulttuurin eteenpäin viemiseksi, ja jokainen voi osallistua työhön lahjoittamalla Paralympiarahastoon. Rahasto luo muun muassa mahdollisuuden vammaisille lapsille ja nuorille oman liikunnallisen polun ja aktiivisen elämäntavan löytämiseen. Lue lisää tarinastamme. 

 

Lisätiedot: 

Timo Mäkynen, Suomen Paralympiakomitea, kumppanuuspäällikkö, +358 40 159 8199, timo.makynen@paralympia.fi 

 

Lue lisää:

Paralympiarahaston uusin lahjoittaja on suomalaisyritys Finnfoam

Borenius Asianajotoimisto mukana Paralympiarahaston alkutaipaleella

Paralympiarahastolle ensimmäinen merkittävä lahjoitus