Maailman arvokkain pelipaita

WeThe15-kampanja kiinnittää huomion siihen 15 prosenttiin maailman väestöstä, jolla on jokin vamma, sekä heidän asemaansa yhteiskunnassa. Mitä kaikkea yhdenvertaisuus merkitsee Toyotalle?

Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n aloittama WeThe15-kampanja kiinnittää huomion 15 prosenttiin maailman väestöstä, jolla on jokin vamma. Tämä maailmalla 1,2 miljardin ja Suomessa 700 000 ihmisen joukko on liian iso sivuutettavaksi esimerkiksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Kampanjan myötä haluamme tuoda esiin erilaisia näkemyksiä yhdenvertaisuudesta.

Start Your Impossible -sloganistaan tunnettu Toyota on sekä Olympiakomitean että Paralympiakomitean kansainvälinen liikkuvuuskumppani. Suomessa yritys on jo pitkään tukenut sekä Suomen paralympiajoukkuetta että kehitysvammaisten urheilijoiden Special Olympics Finland -toimintaa, ja mahdollistaa myös Para School Day -koulukiertueet, joilla koululaiset pääsevät tutustumaan eri paraurheilulajeihin ja katsomaan urheilua usein uudesta näkökulmasta.

Miksi Toyota on niin laajasti mukana paraurheilun kentällä?

– Toyota on Paralympiakomitean kumppani myös maailmanlaajuisesti, ja nykyinen kumppanitoimintamme on erinomaisen hyvä ja luonteva tapa tehdä yhteistyötä paikallisesti Suomessa, kertoo Toyota Auto Finlandin tuotteiden, palveluiden ja viestinnän johtaja Mikko Kekäläinen.

– Haluamme tuoda esiin sitä, että Toyota on muutakin kuin vain autonvalmistaja. Toyota haluaa mahdollistaa ihmisten liikkumisen ja liikkuvuuden. Kehitämme paljon erilaisia uusia teknologioita, mutta samaan aikaan uusia palveluita, joilla mahdollistetaan ihmisten liikkuminen paikasta toiseen.

Kekäläinen kertoo yhdenvertaisuuden olevan Toyotalle arvo, joka ilmenee etenkin käytännön toiminnan kautta.

– Yhdenvertaisuus on iso asia, tärkeä asia – se on arvo. Esimerkiksi Paralympiakomitean kanssa järjestetyllä Para School Day -kiertueella konkretisoituu hyvin se, mitä yhdenvertaisuudella tarkoitamme.

Lähitulevaisuudessa onkin Kekäläisen mukaan luvassa monia hienoja juttuja, joissa Toyota tuo yhdenvertaisuuden käytäntöön.

– Joulukuun aikana Toyotan beach volley -porukka pelaa Unified-hengessä Special Olympics -porukan kanssa beach volleyta, Para School Day -kiertue jatkuu, ja sitten tietenkin Pekingin paralympialaiset. Olemme urheilijoiden ja Paralympiakomitean matkassa menossa kohti menestystä, ja ennen kaikkea viemässä eteenpäin liikkumisen ilosanomaa.

 

Jo yli 85 vuoden ajan innovaatioillaan ihmisten elämää helpottaneen Toyotan Start Your Impossible -liike tähtää paremman liikkuvuuden mahdollistamiseen kaikille. Olympialaisten ja paralympialaisten kautta yritys haluaa vahvistaa urheilun voimaa tuoda ihmiset yhteen.

Suomen Paralympiakomitea tekee työtä yhdenvertaisen liikuntakulttuurin eteenpäin viemiseksi, ja jokainen voi osallistua työhön lahjoittamalla Paralympiarahastoon. Rahasto luo muun muassa mahdollisuuden vammaisille lapsille ja nuorille oman liikunnallisen polun ja aktiivisen elämäntavan löytämiseen. Lue lisää tarinastamme.

 

Lisää ajatuksia yhdenvertaisuudesta:

WeThe15-verkosto – Mahdollisuus Lapselle ry peräänkuuluttaa yhdenvertaisuuteen myös yksilöllisyyttä

WeThe15-tukijoukot – Kalevala Koru haluaa monipuolistaa naiseuden kuvastoa

WeThe15-tukijoukot – Urhea: On kuunneltava ja katsottava maailmaa omaa pientä kulmaa laajemmin

Mitä yhdenvertaisuus merkitsee? Urheilu-, järjestö- ja yritysmaailman toimijat kertovat ajatuksiaan