Maailman arvokkain pelipaita

Suomalaista urheilua juhlittiin perinteisessä Urheilugaalassa torstaina 13.1. Suorana YLE TV2:lla ja Yle Areenassa lähetetty gaala tavoitti yhteensä yli miljoona suomalaista. Katsojille annettiin lähetyksen aikana myös näkyvä mahdollisuus lahjoittaa Paralympiarahastoon ja siten tukea työtä yhdenvertaisemman urheilun eteen.

Torstai-iltana 13.1. suorana televisiolähetyksenä esitetty, vuosittainen Urheilugaala tavoitti Finnpanelin katsojalukujen mukaan kokonaisuudessaan 1 035 000 suomalaista. Gaalan yhteydessä näkyivät urheilijakollegoidensa ohella myös viimevuotiset ratakelauksen paralympiamitalistit Amanda Kotaja ja Toni Piispanen, jotka molemmat löytyivät Vuoden urheilija -palkinnon ehdokaslistalta.

Toni Piispanen oli lisäksi ehdolla Esikuva -palkinnon saajaksi, ja Amanda Kotaja astui lavalle välittämään Ihmisoikeusliiton viime vuonna startanneen Älä riko urheilua -kampanjan viestiä. Kotaja puhui vakuuttavasti yhdessä koripalloilija Shawn Huffin sekä kolmiloikkaaja Senni Salmisen kanssa.

– Vammaisurheilijat kohtaavat syrjintää ja häirintää. Jo liikuntaharrastukseen pääsy voi olla vaikeaa. Saatetaan sanoa heti ovella, ettei me voida sinua ottaa mukaan. Tiedän, että on paljon vammaisia lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka eivät ole päässeet haluamansa harrastuksen pariin, Kotaja kertoo kampanjassa.

Syrjinnän vastaisen viestin lisäksi Amanda Kotaja on välittänyt sanaa yhdenvertaisemmasta urheilusta myös Paralympiarahaston yhteydessä. Syksyllä 2021 avatun rahaston tuotoilla edistetään liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilua ympäri Suomen sekä kehittyä urheilemaan myös tavoitteellisesti niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

 

 

Startti Paralympiarahaston vuodelle – Lahjoituksia kaivataan niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltä

Mahdollisuus kohdistaa tukea kohdistetusti paraurheilun ja soveltavan liikunnan tärkeälle osa-alueelle tuotiin näkyvästi suomalaisyleisön eteen, kun Paralympiarahasto esiteltiin Urheilugaalassa.

– Olemme kiitollisia kaikille Urheilugaalan aikana Paralympiarahastoon lahjoittaneille. Pitkäjänteinen työ jatkuu seuraavaksi monivuotisten yhteistyökumppaneidemme johdolla. Lahjoituksia niin kumppaneilta kuin kaikilta kynnelle kykeneviltä tarvitaan, jotta pystymme kasvavissa määrin tukemaan myös vammaisia lapsia, nuoria ja aikuisia erilaisilla liikkumisen poluilla, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen kiittää.

Lahjoituksia Paralympiarahastoon voivat tehdä kaikki, jotka haluavat osallistua yhdenvertaisen liikuntakulttuurin ja vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden urheilumahdollisuuksien edistämiseen – niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhdistykset.
Jokainen lahjoitus Paralympiarahastoon on merkityksellinen ja edistää pitkällä tähtäimellä yhdenvertaista liikuntakulttuuria aina vammaisen lapsen harrasteliikunnasta ja lajikokeiluista kilpaurheilijana tehtyihin huippusuorituksiin saakka.

 

Lue lisää:

Paralympiarahasto mukana Urheilugaalassa

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Paralympiarahaston uusin lahjoittaja on Neste Oyj