Maailman arvokkain pelipaita

Torstaina 13.1. juhlitaan jälleen suomalaista urheilua Urheilugaalassa. Suorana lähetettävän gaalan yhteydessä näkyy myös Paralympiarahasto, joka tarjoaa suomalaisille väylän tukea yhdenvertaisempaa urheilua ja auttaa avamaan liikuntamahdollisuuksia yhä useammalle vammaiselle ja tukea tarvitsevalle henkilölle.

Suomen Paralympiakomitean syksyllä 2021 avaaman Paralympiarahaston tuotoilla edistetään liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilua ympäri Suomen sekä kehittyä urheilemaan myös tavoitteellisesti niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

– Suomalainen urheilu ansaitsee juhlansa, ja on tärkeää, että myös paraurheilusaavutukset huomioidaan yhä paremmin osana kotimaisten menestystarinoiden joukkoa. On hienoa, että Paralympiarahasto näkyy Urheilugaalassa, ja suomalaiset saavat myös tässä vaikuttavassa juhlassa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kohdistaa tukeaan työlle, jota on vielä paljon tehtävänä yhdenvertaisemman urheilun eteen, sanoo Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.

Lahjoituksia Paralympiarahastoon voivat tehdä kaikki, jotka haluavat osallistua yhdenvertaisen liikuntakulttuurin ja vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden urheilumahdollisuuksien edistämiseen – niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhdistykset.

Jokainen lahjoitus Paralympiarahastoon on merkityksellinen ja edistää pitkällä tähtäimellä yhdenvertaista liikuntakulttuuria aina vammaisen lapsen harrasteliikunnasta ja lajikokeiluista kilpaurheilijana tehtyihin huippusuorituksiin saakka.

– Lahjoitusten monivuotinen vaikutus elää perintönä tuleville nuorille lupauksille ja avaa yhä useammalle liikkujalle, harrastajalle ja kilpailijalle polun kohti omaa parasta suoritusta. Lahjoittamalla nyt on mahdollista vaikuttaa ensimmäisen paraurheilulle avattavan tukihaun laajuuteen, Juntunen toteaa.

 

Lue lisää:

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Borenius tukee joululahjoituksella Valtti-ohjelmaa

Nimettömänä pysyttelevän säätiön lahjoitus mahdollistaa lasten ja nuorten Valtti-ohjelman Tampereella