Entisen maajoukkuejääkiekkoilijan, pelaaja-agentti Markus Lehdon johdolla Acme-säätiö teki 22 500 euron lahjoituksen Suomen Paralympiakomitealle.

Paralympiakomitean Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA hankki avustussummalla 12 parajääkiekkokelkkaa ja kahdeksan pyörätuolikoripallon pelituolia, jotka soveltuvat lapsille ja nuorille. SOLIAn välineet mahdollistavat kokeilemisen ja lajiin tutustumisen potentiaalisille harrastajille ilman, että heidän täytyy heti itse investoida kalliisiin välineisiin.

– Olen edustanut ammattijääkiekkoilijoita 25 vuotta ja olen viestittänyt aina edustamillemme pelaajille, että on hyvä pystyä mahdollisuuksien mukaan auttamaan niitä, joilla ei ole niin paljoa. Acme-säätiöön on kertynyt vuosien mittaan varallisuutta mm. edustamiemme pelaajien lahjoituksina, joten he ovat mahdollistaneet tämän lahjoituksen tekemisen, Markus Lehto kertoo.

Idea tuli Lehdon vaimon kautta. Hän työskentelee Helsingin Uudessa lastensairaalassa fysioterapeuttina.

– Häneltä olen saanut kuulla, miten vaikeaa on saada näitä urheilu- ja harrastevälineitä, koska ne maksavat aika paljon. Sen pohjalta SOLIA osoittautui erittäin hyväksi kohteeksi, Lehto sanoo.

Ensimmäiset avustussummalla hankitut parajääkiekkokelkat luovutettiin käyttöön torstaina Lahden Nastolassa sijaitsevassa Liikuntakeskus Pajulahdessa, jossa jyväskyläläisen SISU Paraicehockey -joukkueen nuoret pelaajat pitivät jääkiekkoleiriä.

– Parajääkiekko ja pyörätuolikoripallo ovat molemmat esimerkkejä lajeista, joilla olisi Suomessa enemmänkin kasvupotentiaalia, mutta välineiden saatavuus on ollut pullonkaulana. Acme-säätiön lahjoitus on todella merkittävä buusti näiden lajien toiminnalle Suomessa, kiittelee Paralympiakomitean SOLIAn apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.