Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on uimari Roni Siivonen.

Turkulainen Siivonen on harrastanut uintia 8-vuotiaasta saakka, ja aloitti kilpauinnin Åbo Simklubbenin erityisryhmässä vuonna 2015. Hän on osallistunut säännöllisesti myös Special Olympics -leireille.

Siivonen pääsi urheilemaan ulkomaille jo 2017, kun osallistui Italian kansallisten Special Olympics -kisojen yhteydessä Biellassa järjestettyihin uintikisoihin.

2019 hän oli mukana Special Olympics -urheilun päätapahtumana toimivien maailmankisojen Suomen joukkueessa, Sisujengissä, Dubain Abu Dhabissa. Siellä hän ylsi hopealle 50 metrin rintauinnissa ja sai myös kirkkaimman mitalin ollessaan ensimmäinen 50 metrin selkäuinnissa.

Tänä vuonna 22-vuotias Siivonen on päässyt kisaamaan kansainvälisissä kisoissa Tanskan Koldingissa, missä järjestettiin toukokuussa Special Olympics Sports Festival -tapahtuma. Osallistumiskuluihin hän haki ja sai alkuvuodesta Paralympiarahastosta stipendin.

Tuloksina olivat tällä kertaa neljäs sija 50 metrin rintauinnissa ja viides sija 50 metrin selkäuinnissa.

Urheilusta pitävä mies harrastaa uinnin lisäksi myös partiota, judoa, joogaa sekä kesäisin purjehdusta.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!

 

Lue lisää:

Mitaleja, riemua, tunnelmaa… ja pieni itkukin kuuluu asiaan – Tanskan Special Olympics -kisoissa oli kaikkea

Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Yritys, etsitkö vastuullisuusohjelmaasi sosiaalisen vastuun tekoja, tai jouluksi aineettomia lahjavaihtoehtoja?