Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on triathlonin tulevaisuuden tähti Liina Nuoranne.

Nuorempana tanssia harrastanut turkulainen innostui triathlonista jo katseltuaan lajin kilpailuja vuoden 2016 Río de Janeiron paralympialaisissa, jolloin triathlon oli ensi kertaa mukana paralympiaohjelmassa. Tuolloin Suomea edusti kisoissa parhaana eurooppalaisena neljänneksi sijoittunut Liisa Lilja.

Nuoranteen vartalo oli halvaantunut toispuoleisesti lapsena saadun aivoinfarktin jälkitilana tulleen hemiplegian vuoksi. Hän oli yläkouluikäinen aloittaessaan paratriathlonin lopulta vuonna 2019, ja haki valmentajansa ehdotuksesta 9-luokkalaisena lajin yläkoululeiritykseen Pajulahteen lukukaudelle 2020–2021.

Seuraavaksi hänet valittiinkin jo Suomen Paralympiakomitean koordinoimaan nuorten paralympiaryhmä Tulevaisuuden tähtiin, jossa hän on treenannut vuodesta 2021 lähtien.

Paratriathlonissa uidaan 750 metrin avovesiuinti, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 km. Pyöräilyässä hyväksytään myös käsipyörällä sekä tandemilla tehty suoritus ja juoksussa puolestaan pyörätuolikelaus.

Kansainvälistä kilpailuluokitusta ei lajissa voi toistaiseksi saada ennen kuin on täysi-ikäinen, mikä johtaa siihen, että virallisia paratriathlonkilpailuja ei nuorille ole.

Turun Urheiluliittoa edustava Nuoranne onkin päässyt ottamaan tuntumaa kansainvälisiin kisoihin vasta Linköpingin PM-kilpailujen yhteydessä tänä vuonna kisatussa epävirallisessa paratriathlonkilpailussa. Virallisia koitoksia vasta ensi vuonna 18 vuotta täyttävä urheilija joutuu vielä odottamaan.

Nuoranne on myös käynyt tänä vuonna erikseen juoksun, pyöräilyn ja uinnin kansallisissa luokitteluissa, jotta voi kilpailla kotimassa myös lajien omissa kilpailuissa. Taskuun onkin tullut myös parapyöräilyn C3-luokan Suomen mestaruus.

Stipendin Paralympiarahastosta Nuoranne haki ja sai vuoden 2022 kotimaan triathlonkilpailuihin.

Turkulaista Kerttulin urheilulukiota käyvän tulevaisuuden tähden tavoitteena on saada kansainvälinen luokitus ja päästä edustamaan Suomea arvokisoissa. Unelmana siintää urheilla vielä joku päivä myös paralympialaisissa.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!

 

Lue lisää:

Paraurheilun oma yläkoululeiritys käynnistyy Pajulahdessa

Paratriathlonin seuraavat kehitysaskeleet: kansainvälinen luokittelija Suomeen, valmennuskirjallisuutta saataville ja kilpailumahdollisuuksia nuorille

Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Yritys, etsitkö vastuullisuusohjelmaasi sosiaalisen vastuun tekoja, tai jouluksi aineettomia lahjavaihtoehtoja?