Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä pienlahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Yksi stipendin saaneista on yleisurheilija Pinja Ekström, joka kilpailee pikajuoksijana Lahden Ahkeran riveissä.

Pinja haki ja sai Paralympiarahastosta avustuksen kisamatkakuluihinsa elinsiirron saaneiden EM-kisoihin, jotka käytiin elokuussa Iso-Britannian Oxfordissa.

Tuliaisiksi kisareissulta Pinja toi kotiin

  • kultaa 400 metrin juoksusta (30–49-v)
  • hopeaa 800m juoksusta (18–39-v)
  • ja kirsikkana kakun päälle hopeaa 4 x100 metrin viestistä yhdessä Alina Nyholmin, Johanna Kankaanpään ja Anne Tirrosen kanssa.

Auta antamaan myös muille elinsiirron saaneille sekä liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille suomalaisille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

Lue lisää: 

Viestihopeat kruunasivat Suomen hienon urakan elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa

Para-stipendi 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

WeThe15-verkosto – Munuais- ja maksaliitto tavoittelee yhdenvertaista hoidonsaantia ja parempaa sairauksien ennaltaehkäisyä koko Suomeen