Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on Special Olympics -urheilija Tinja Vatanen.

Tamperelainen Vatanen pitää uimisesta. Hän harjoittelee kaksi kertaa viikossa Uimaseura TaTun parauinnin kilparyhmässä ja käy lisäksi omatoimisesti uimassa kotihallillaan Kalevan uimahallilla.

– Tykkään uida niin, että saan ajatukset muualle ja pystyn rentoutumaan. Kun uin, ei tule stressiä, Vatanen kertoo.

Kesäisin Vatanen pyöräilee ja tekee juoksulenkkejä. Talvisin ohjelmaan kuuluu laskettelun lisäksi myös maastohiihtoa. Hän kuuntelee musiikkia samalla kun venyttelee, ja tykkää vapaa-ajalla piirrellä ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

Juuri uimaharrastus on kuitenkin vienyt Vatasen myös kilpailemaan ulkomaille, mitä hän pitää bonuksena rakastamassaan lajissa. Vuonna 2018 hän oli kehitysvammaisten urheilun Special Olympics -kisoissa Tanskassa mukana ensikertalaisena.

– Se oli kyllä aika jännittävä kokemus, mutta uinnit menivät hyvin ja tuli mitaleja.

Vuoden 2022 toukokuussa Vatanen matkusti 12 muun suomalaisurheilijan kanssa Maltalle, jossa järjestettiin isot Special Olympics Invitational Games -kisat.

Tänä vuonna 28 vuotta täyttänyt urheilija ui Maltalla 50 metrin rintauinnin, 50 metrin selkäuinnin ja osallistui 4×25 metrin vapaauintiviestiin yhdessä Tatu Kantosen, Juko Kinnusen ja Inka-Johanna Kolhinojan kanssa. Selkäuinnista tuli kotiinviemisiksi myös hopeinen mitali.

Kisoja varten Vatanen haki ja sai Paralympiarahastosta stipendin, jonka avulla sai pienituloisena rahoitettua Maltan kisojen omavastuuosuuden sekä junamatkat lentokentälle ja takaisin kotiin.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Lue lisää:

Suomalaisurheilijat hyvässä mitalivauhdissa Maltan Special Olympics -kisoissa

”Huomasin seisovani palkintopallin keskimmäisellä paikalla” – Maltan Special Olympics -kisat päättyivät iloisissa suomalaistunnelmissa

Para-stipendi 68 urheilijalle

Tulevaisuuden tähdet starttasivat matkan kohti paraurheilun huippua vuoden ensimmäisellä leirillä Pajulahdessa

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa