Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.
Stipendin saaneiden joukossa on ratsastaja ja nuorten paralympiaryhmän Tulevaisuuden tähti Laura Kangasniemi.

Haapavedeltä kotoisin oleva Laura aloitti ratsastuksen 12-vuotiaana ja alkoi pian kilpailla esteratsastuksessa. Vuonna 2017 hän loukkaantui vakavasti ratsastusonnettomuudessa, minkä seurauksena ura jatkui vuonna 2021 pararatsastajana.

Voitettuaan ensin 2021 SM-pronssia Laura siirtyi tänä vuonna kilpailemaan kansainvälisellä tasolla, ja sai kilpa- ja matkakuluja varten myös Paralympiarahastosta stipendin.

Ensimmäiselle kansainväliselle kilpakaudelle on sattunut myös hankaluuksia, kuten oman hevosen Prinssin loukkaantuminen, mutta kilpailukokemus on karttunut ja SM-mitalikin kirkastunut kuluvana vuonna hopeiseksi!

Nykyisin Järvenpäässä asuva ja opiskeleva lahjakkuus treenasi ja kilpaili kauden 2022 loppuun Suomea Tokion 2020 paralympialaisissa edustaneen Pia Reitin kokeneen kilpahevosen Suprimon eli ”Sepon” kanssa.

Nyt Prinssi on kuitenkin jo päässyt palaamaan normaaliin treeniin ja starttaamaan Lauran kanssa kouluratsastuskilpailuissa.

Laura ja Prinssi keskittyvätkin tällä hetkellä täysin treenaamiseen ja tulevaan kauteen, sillä tavoitteena siintää paikka Pariisin 2024 paralympialaisiin.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Kuva: Mirella Ruotsalainen

 

Lue lisää:

Para-stipendi 68 urheilijalle

Tulevaisuuden tähdet starttasivat matkan kohti paraurheilun huippua vuoden ensimmäisellä leirillä Pajulahdessa

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa