Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa ovat Benjam ja Arnold Korven Korpinen, salibandya pelaavat veljekset Tuusulasta.

Filippiineillä syntynyt Arnold adoptoitiin Korven-Korpisen perheeseen 4,5-vuotiaana, ja Etiopiassa syntynyt pikkuveli ”Bini” liittyi joukkoon 3,5-vuotiaana. Nyt jo 21- ja 16-vuotiaat veljekset löysivät aikoinaan salibandyn Tuusulan seurakunnan pelivuorossa, josta siirtyivät pelaamaan keravalaiseen seurajoukkueeseen Blackbirdsiin.

Benjamin jatkaessa Blackbirdsien junioreissa on Arnold käynyt pelaamassa opiskelupaikkakuntansa Järvenpään Panthersissa. Molemmat pelaavat myös Tuusulan erityissalibandyjoukkueessa Tuliketuissa, minkä kautta he ovat osallistuneet erityissalibandyn kotimaisiin turnauksiin ja päätyneet Special Olympics -lajileireille.

Veljekset saivat Paralympiarahastosta tukea ensimmäisen kansainvälisen kisamatkansa kuluihin, kun osallistuivat Suomen joukkueessa salibandyturnaukseen Special Olympics Sport Festivaleilla Tanskan Koldingissa toukokuussa.

Turnauksessa Suomen joukkue oli ylivoimainen, ja vei 4-vs-4-pelimuodossa voiton kaikista kuudesta pelistään yhteismaalierolla 40–3.

Auta antamaan kehitys-, näkö- ja liikuntavammaisille sekä elinsiirron saaneille suomalaisille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Lue lisää: 

Säbäveljekset Arnold ja Bini lähtevät ensimmäisiin kansainvälisiin kisoihinsa Tanskaan

Mitaleja, riemua, tunnelmaa… ja pieni itkukin kuuluu asiaan – Tanskan Special Olympics -kisoissa oli kaikkea

Para-stipendi 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa