Maailman arvokkain pelipaita

Anna tänä vuonna joululahja, joka auttaa edistämään yhdenvertaista liikuntakulttuuria sekä vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden urheilumahdollisuuksia ympäri Suomen. Tee lahjoitus uuteen Paralympiarahastoon!

Suomen Paralympiakomitea avasi tänä syksynä Paralympiarahaston, jonka tuotoilla edistetään liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien henkilöiden mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja urheilua myös tavoitteellisesti ympäri Suomen. Uusi rahasto toimii samoin kuin Olympiarahasto, mutta avustaa tuotoillaan kohdistetusti juuri paraurheilua.

Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista antaa myös joululahja suomalaiselle paraurheilulle ja tehdä esimerkiksi joulukorttipostituksiin tai tavaralahjoihin yleensä käyttämistäsi varoista lahjoitus Paralympiarahastoon.

– Paraurheilussa on vielä töitä tehtävänä sen eteen, että mahdollisuudet ylipäätään harrastaa liikuntaa lapsesta ja nuoresta lähtien ja kehittyä sen myötä tavoitteellisesti urheilevaksi tai jopa kilpaurheilutasolle olisivat aidosti yhdenvertaiset kaikille suomalaisille. Paraurheilua tuetaan rahallisesti myös esimerkiksi Olympiarahaston tuotoilla, mutta uuden Paralympiarahaston kautta on tänä jouluna ensimmäistä kertaa mahdollisuus kohdistaa varoja suoraan paraurheilun kehittämiseen, perustelee Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.

Paralympiarahaston kautta voidaan auttaa esimerkiksi liikunta- ja urheilupaikkoja kehittämään esteettömyyttä, urheiluseuroja ja järjestöjä ottamaan mukaan toimintaansa paraurheilijoita, hankkimaan heille tarvittavia välineitä tai kouluttamaan ohjaajia. Rahaston tuella voidaan myös auttaa yksittäisiä paraurheilijoita urheiluvälineiden hankinnassa, liikkumisessa liikuntapaikoille tai kattamaan urheilussa tarvittavien avustajien kuluja.

Lahjoituksia Paralympiarahastoon voivat tehdä kaikki, jotka haluavat osallistua yhdenvertaisen liikuntakulttuurin ja vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden urheilumahdollisuuksien edistämiseen – niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhdistykset. Tekemällä lahjoitus nyt on mahdollista vielä vaikuttaa ensimmäisen paraurheilulle avattavan tukihaun laajuuteen.

– Jokainen lahjoitus Paralympiarahastoon on merkityksellinen ja edistää pitkällä tähtäimellä yhdenvertaista liikuntakulttuuria aina vammaisen lapsen harrasteliikunnasta ja lajikokeiluista kilpaurheilijana tehtyihin huippusuorituksiin saakka. Lahjoitusten monivuotinen vaikutus elää perintönä tuleville nuorille lupauksille ja avaa yhä useammalle liikkujalle, harrastajalle ja kilpailijalle polun kohti omaa parasta suoritusta, Juntunen toteaa.

Anna siis tällä kertaa joululahja, joka jatkaa antamistaan myös tulevaisuudessa, ja tule mukaan avaamaan vammaisille ja tukea tarvitseville liikkujille lisää mahdollisuuksia. Lahjoituksella rakennat sekä yhdenvertaisempaa Suomea että tietä uusille suomalaistähdille kohti kansainvälisiä urheilukenttiä.

Tee lahjoitus täällä

Ota yhteyttä, jos haluat tehdä suuremman lahjoituksen tai sinulla on kysyttävää

Lue lisää yrityslahjoituksista