Maailman arvokkain pelipaita

Viime syksynä avatun Paralympiarahaston keräämällä tuella edistetään vammaisten henkilöiden liikuntaa ja urheilua. Helmikuun ajan on haettavissa ensimmäiset Paralympiarahaston myöntämät stipendit. 

Paralympiarahaston stipendien ensimmäisellä hakukierroksella painotus on vammaisurheilijoiden sosioekonomisen aseman parantamisessa ja urheilusta aiheutuvien ylimääräisten kulujen korvaamisessa. Stipendiä voivat hakea yksityishenkilöt esimerkiksi matka- tai leirikuluihin tai kilpailumatkasta aiheutuviin kustannuksiin.  

Paralympiarahasto-stipendiä ei voida myöntää harrastuksen tai toiminnan peruskuluihin, kuten kausimaksuihin, tilavuokriin tai ohjaajan palkkioihin. Huomiothan myös, että Paralympiakomitea myöntää yhdessä Tukilinja-säätiön kanssa Startti-stipendejä liikuntaharrastuksen alkuvaiheiden kustannuksiin. Lisätiedot Startti-stipendistä täältä. 

Jokainen hakija hakee tukea henkilökohtaisesti. Kirjoita mukaan selvitys stipendin käyttötarkoituksesta ja siitä, miksi stipendin saaminen on sinulle tärkeää. Selvitystä käytetään stipendien myöntämistä arvioitaessa sekä stipendin saajista uutisoitaessa. 

Tuki on veronalaista tuloa, eli stipendin saajien tulee toimittaa myös verokortti. 

Huomioittehan, että joukkueurheilun osalta kilpailu- tai leirimatkalle lähtö ei voi olla riippuvainen siitä, että kaikki joukkueen jäsenet saavat stipendin. 

Hae stipendiä 28.2. mennessä täällä:
Stipendin hakulomake

Lisätiedot stipendeistä ja Paralympiarahastosta:

Suomen Paralympiakomitea,
kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen,
puh. 040 1598 199, timo.makynen@paralympia.fi