Maailman arvokkain pelipaita

Suomen Paralympiakomitea avaa Huuto.net -sivuston kauppapaikalla maanantaina 21.11. valokuvataiteilija Johanna Kareen 10 Esikuvat puhuvat -teoksen huutokaupan. Huutoaikaa on 3.12. klo 17.30 saakka. Teosten myyntihinta kohdistetaan Paralympiarahaston kautta kokonaisuudessaan vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikunnan ja urheilun tukemiseen.

Kauppapaikka on Huuto.netin uusi konsepti, jonka Paralympiakomitea ottaa ensimmäisten joukossa käyttöön. Yhteistyön myötä Paralympiakomitea avaa maanantaina 21.11. uudella räätälöidyllä kauppapaikallaan vajaan kahden viikon mittaisen huutokaupan, jossa myydään valokuvataiteilija Johanna Kareen 10 valokuvateosta.

Kareen KATSO IHMINEN® -konseptin Esikuvat puhuvat -näyttelyssä on vuosien 2021–22 aikana esitelty kymmenen upeaa urheilijaa ja heidän tarinansa. Yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa toteutetun näyttelyn suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Esikuvat puhuvat -valokuvanäyttely kiersi pop up -näyttelyinä Suomea vuoden 2021 kansainvälisestä vammaisten päivästä 3.12. lähtien muun muassa Musiikkitalolla, Sanoma-talolla, Liikuntamaa-messuilla, European Para Youth Gamesissa Pajulahdessa sekä Olympiastadionilla sijaitsevassa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA, joka tunnettiin aiemmin Urheilumuseona.

Huutokauppa valokuvatauluista aukeaa maanantaina 21.11., ja aikaa huutaa teoksia itselleen on lauantaihin 3. joulukuuta klo 17.30 saakka.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Paralympiakomitea on valinnut meidät yhteistyökumppanikseen. Yhteistyön kautta haluamme tukea yhteistä arvopohjaamme ja osoittaa kunnioitusta menestyksekästä paraurheilua kohtaan. Uskomme, että saamme yhteistyöllä paljon hyvää aikaan, toteaa Huuto.netin asiakkuuspäällikkö Markku Kettunen.

– Myös me olemme valtavan innoissamme tästä yhteistyöstä. Tavoitteena on edistää tärkeää työtämme yhdenvertaisemman urheilun ja liikunnan eteen, ja tauluista saatava myyntihinta kohdistetaan kokonaisuudessaan vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikuntaa ja urheilua tukemaan Paralympiarahaston kautta, kertoo Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

3. joulukuuta, kansainvälisenä vammaistenpäivänä, järjestetään Helsingissä kutsuvieraille Paralympiagaala, jonka virallinen osuus striimataan myös yleisölle. Huutokauppa huipentuu gaalasta striimattavan lähetyksen aikana, jossa julkistetaan myös valokuvateokset korkeimmilla huudoilla itselleen lunastaneista ostajista ne, jotka haluavat nimensä julki.

 

Tutustu 10 Esikuvat puhuvat -tauluun ja tarinoihin urheilijoiden taustalla, ja huuda itsellesi teosta

Lue lisää Esikuvat puhuvat -näyttelystä

 

Lisätietoja huutokaupasta:

Yhteyshenkilön kuva: Timo Mäkynen

Timo Mäkynen
Kumppanuuspäällikkö, Suomen Paralympiakomitea
timo.makynen@paralympia.fi
+358 40 159 8199