Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on sulkapalloilija Heidi Manninen.

Keskisuomalainen Manninen aloitti parasulkapalloharrastuksen vammauduttuaan aikuisiällä ratsastusonnettomuudessa. Vuonna 2018 Heidi kahmi mitaleita muun muassa Dubain kansainvälisessä turnauksessa ja voitti EM-pronssia parasulkapallon pyörätuoliluokan nelinpelissä Ranskan Rodezissa yhdessä Mirka Rautakosken kanssa. 2019 hän edusti Suomea MM-kisoissa Sveitsin Baselissa.

Kun sulkapallo otettiin mukaan Tokion paralympialaisten ohjelmaan, oli Mannisella kovana tavoitteena jo paralympiajoukkueeseen pyrkiminen. Vaikkei paralympiaunelma ehtinyt vielä Tokiossa täyttyä, oli sulkapalloura hyvässä vauhdissa.

Vielä helmikuussa 2020 Manninen ehti hakea ranking-pisteitä kansainvälisessä turnauksessa Brasiliassa, mutta sen jälkeen väliin ovat tulleet koronavuodet. Kilpailemista onkin viime vuosina rajoittanut paitsi pandemiatilanne, myös ennätyssuuriksi kohonneet kilpailukustannukset.

Vuoden 2022 alussa Manninen sai Paralympiarahastosta stipendin päästäkseen jälleen aktiivisen kilpailun makuun, ja tämän vuoden aikana hänet onkin taas nähty kansainvälisillä sulkapallokentillä.

Manninen pääsi pelaamaan sekä kaksin- että nelinpelejä muun muassa kesän kansainvälisessä turnauksessa Irlannin Dublinissa, mistä kotiintuomisiksi sai yhdessä Intian Abu Hubaidan kanssa voittamansa sekanelinpelin hopeamitalin.

– Oli ihana päästä pelaamaan jälleen liki 1,5 vuoden jälkeen kansainvälisillä parasulkapallokentillä ja haastamaan oman sarjani WH1:n huippunaisia. Abu Hubaidan kanssa meillä oli superhauskaa kentällä, ja pelit kulki. Erityisesti onnistuimme paikkaamaan toisiamme loistavasti. Ottelu jätti nälkäiseksi, kommentoi Heidi kotoaan Muuramesta reissun jälkeen kisaraportissaan Vammaissulkapallo ry:lle.

Syksyllä Manninen on ehtinyt vielä voittaa tuplahopeaa 3. tason kansainvälisessä turnauksessa Puolan Zakopanessa – sekä naisten yhdistetyistä WH1/WH2-luokkien kaksinpeleistä että naisten nelinpeleistä yhdessä Ruotsin Annika Prahl Sanborn kanssa. Sekanelinpelit Puolan Łukasz Dąbrowskin kanssa jäivät tällä kertaa Puolassa alkueräotteluihin.

Oman kilpauransa ohella Manninen edistää suomalaista parasulkapalloa Vammaissulkapallo ry:n puheenjohtajana, joten työtä riittää monipuolisesti lajitavoitteiden parissa niin henkilökohtaisella kuin koko Suomenkin tasolla. Myös vammautumista edeltänyt ratsastusura on jatkunut pararatsastuksen puolella.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!

 

Lue lisää:

Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Yritys, etsitkö vastuullisuusohjelmaasi sosiaalisen vastuun tekoja, tai jouluksi aineettomia lahjavaihtoehtoja?