Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.
Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.
Stipendin saaneiden joukossa on Special Olympics -urheilija Wivan Atrila.
20-vuotias on pelannut golfia jo vuosikymmenen ajan. Hän edustaa kirkkonummelaista Kurk Golfia ja harjoittelee seuran kilpapelaajien kanssa. Atrila pelaakin golfia kesäkaudella lähes päivittäin, usein perheensä kanssa.
Tällä hetkellä Wivan valmistautuu lähtemään ensikertalaisena Suomen Sisujengin golfjoukkueessa ensi kesän Special Olympics -maailmankisoihin Berliiniin. Kisat ovat olleet urheilijan päätähtäimenä jo pitkään.
2021 Golfliitto palkitsi Unified-kiertueen innokkaan kiertäjän Vuoden Erityisgolfarina. Samana vuonna Atrila pelasi Golfliiton erityisgolfkiertueen E-Tourin voittoon.
Wivan on voittanut myös muun muassa Suomen para- ja Special Olympics -golfareiden edunvalvojana toimivan ja leirejä sekä valmennusta järjestävän HCP Golf ry:n mestaruuskilpailun naisten sarjan vuonna 2020.
– Harjoittelen talvella kerran viikossa, mutta kesällä harjoittelen oikeastaan koko ajan. Haluan tulla huippupelaajaksi! Viime kaudella onnistuin tekemään ensimmäisen birdieni kisoissa, kertoo Atrila Golfliiton #muntapapelata -esittelyssä.
Alkuvuodesta 2022 kirkkonummelainen Atrila haki ja sai Paralympiarahastosta stipendin osallistuakseen Special Olympics Sports Festival -kisoihin Tanskan Koldingissa. Kotiintuomisina kisoista oli Unified-parikilpailun kultamitali ja henkilökohtaisen kisan hopea.
Golfin lisäksi Wivan on kokenut kilpailija myös kouluratsastuksessa sekä koripallossa. Tänä syksynä hän osallistuikin myös down-urheilijoiden koripalloilun maailmanmestaruuskilpailuihin Portugalin Madeiralla.
Suomen joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana down-urheilijoiden koripalloilun MM-turnauksessa ja sijoittui Italian, Unkarin ja isäntämaa Portugalin jälkeen neljänneksi, jättäen jälkeensä Meksikon ja Saudi-Arabian.
Koripallon ja ratsastuksen osalta kaikki alkoi Wivanilla ratsastusterapiasta, joka johti ratsastusharrastukseen. Ratsastuskaverin kautta Atrila sai tietää mahdollisuudesta alkaa pelata koripalloa Tapiolan Hongassa, jota hän on edustanut 2010-luvun puolivälistä lähtien.
– Olen hyvä hyökkääjä ja hyvä ottamaan levypalloja. Olen hyvä ennakoimaan tilanteita, arvioi Atrila itseään tässä lajissa.
Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.
Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!
Lue lisää:
Suomen 65 urheilijan Sisujengi ensi kesän Berliinin Special Olympics -maailmankisoihin valittu
Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle
Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa