Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on parajääkiekkoilija Eemi Rovio.

Keuruulainen Rovio aloitti parajääkiekon pelaamisen jyväskyläläisessä SISU Paraicehockey -joukkueessa 16-vuotiaana vuonna 2018, kun lajia harrastava tuttava oli suositellut sitä hänelle.

Vain vuotta myöhemmin jalka-amputoitu lupaus pelasi jo hyökkääjänä Suomen maajoukkueessa Paraleijonissa.

Vuosi 2021 oli Roviolle lajin parissa antoisa. Alkuvuodesta hän aloitti treenaamisen Suomen Paralympiakomitean koordinoimassa nuorten paralympiaryhmä Tulevaisuuden tähdissä, ja pääsi syksyllä laukomaan Suomen historian ensimmäisen maalin parajääkiekon B-sarjatasolla Ruotsin Östersundissa järjestetyissä MM-kisoissa.

MM-turnauksessa Suomi sai otettua kovempitasoisessa seurassa tärkeän voiton Puolasta ja säilytettyä paikkansa B-sarjatasolla, mikä oli tärkeää suomalaisen parajääkiekon viime vuosien nousukauden pönkittämiseksi.

Samana syksynä 2021 Eemi Rovio pääsi osaksi myös toista historiallista urheilutapahtumaa, Suomen ensimmäistä parajääkiekon SM-liigakautta 2021–22. SISU Paraicehockeyn mukana hän voitti liigan avauskaudella SM-pronssia ja sijoittui pistepörssissä kahdeksanneksi.

Avauskauden päätyttyä keväällä 2022 järjestetyssä Parajääkiekkogaalassa Rovio palkittiin joukkueensa arvokkaimpana pelaajana.

Parajääkiekkoliigassa nyt jo toiselle sarjakaudelle ovat jatkaneet yhteensä neljä joukkuetta: SISU Paraicehockeyn lisäksi ensimmäisen Suomen mestaruuden napannut riihimäkeläinen Kiekko-Nikkarit sekä oululainen Kiimingin Kiekko-Pojat ja turkulainen TPS Paraicehockey.

Alkuvuodesta 2022 Eemi Rovio sai Paralympiarahastosta stipendin sekä kotimaan harjoittelukuluihin että maajoukkuepelien matkakuluihin.

Keruulta SISU Paraicehockeyn treeneissä kulkevalle Roviolle kuluja kertyy merkittävästi jo viikoittain useasta edestakaisesta matkasta seuran kotihalliin Jyväskylän Tikkakoskelle, minkä päälle tulevat SM-liigan pelimatkat ja Paraleijonien leiri- ja kilpailukulut.

Vaikka suomalaisella jääkiekolla on vielä pitkä matka kuljettavana paralympiatasolle, on Paraleijonien päävalmentaja Jari Härkälä ennustanut, että ensi vuonna 2023 pelattavissa parajääkiekon B-sarjan MM-kisoissa Suomikin pelaa jo muustakin kuin sarjapaikan säilyttämisestä.

Lisää kansainvälistä pelikokemusta päässee tuolloin keräämään myös nyt vasta 19-vuotias Rovio, joka äskettäin joulukuun alun Paralympiagaalassa palkittiin edistyneille nuorille paraurheilijoille myönnettävällä JYSK-stipendillä.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!

 

Kuva: Esa Jokinen

 

Lue lisää:

Vuoden 2022 JYSK-stipendit saivat kolme aikuisten tasolla arvokisadebyyttinsä tehnyttä nuorta paraurheilijaa

Jännitys säilyi viimeiseen peliin – Kiekko-Nikkarit voitti parajääkiekon ensimmäisen Suomen mestaruuden

Parajääkiekon ensimmäinen liigakausi päättyi komeaan gaalaan

Eemi Rovio laukoi Suomen avausmaalin parajääkiekon B-sarjan MM-kilpailuissa

Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Yritys, etsitkö vastuullisuusohjelmaasi sosiaalisen vastuun tekoja, tai jouluksi aineettomia lahjavaihtoehtoja?