Maailman arvokkain pelipaita

Lahjoittamalla Paralympiarahastoon voit vaikuttaa siihen, että yhä useampi vammainen, elinsiirron saanut tai liikuntaan tukea tarvitseva suomalainen saa mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla. Lähestyvän joulun kunniaksi esittelemme muutamia niistä urheilijoista, jotka kuluvan vuoden aikana ovat jo saaneet tukea Paralympiarahastosta.

Paralympiarahastoon kerätyistä lahjoituksista pystyttiin vuoden 2022 alussa jakamaan yhteensä 25 000 € Para-stipendeinä 68 urheilijalle.

Stipendin saaneiden joukossa on maalipalloilija Leo Hintsanen.

Tamperelainen Hintsanen, 22, aloitti maalipallon pelaamisen vasta muutama vuosi sitten 2019, yhdessä muutamaa vuotta vanhemman Seemi-veljensä kanssa.

Molemmilla Hintsasilla on vahva urheilutausta muun muassa jalkapallon ja salibandyn parista ennen kuin heidän näkönsä aikuisikää lähestyessä alkoi heiketä nopeasti.

Maalipallo oli lajina etäisesti tuttu, kun yhteinen tuttava vinkkasi veljeksistä Aisti Sport -urheiluseuran tiedottajalle sekä markkinointi- ja lajivastaavalle Markus Tihumäelle, joka sai nuoret miehet puhuttua kokeilemaan uutta harrastusta.

Urheilutaustansa ansiosta Hintsaset ovat tämän jälkeen päässeet nopeasti sisälle maalipallon saloihin, mistä kertoo se, kuinka nopeasti he ovat edenneet lajin parissa.

Molemmat ovat jo mukana Suomen miesten maajoukkueringissä, ja nuorempana veljeksistä Leo ehti tulla vuonna 2021 valituksi myös nuorten paralympiaryhmä Tulevaisuuden tähtiin, jossa lupaavia nuoria eri lajien paraurheilijoita valmennetaan kohti huippu-urheilutasoa. Leo on treenannut ryhmässä myös vuoden 2022 ajan.

Ensimmäiset maaottelunsa Hintsasen veljeskaksikko pääsi pelaamaan vuoden 2022 alussa kansainvälisissä Pajulahti Games -paraurheilukisoissa, joissa ei pandemiatilanteen vuoksi järjestetty maalipalloturnausta, mutta jonne hallitseva Euroopan mestari ja Tokion paralympiapronssimitalisti Liettua kuitenkin saapui leireilemään ja pelaamaan harjoitusmaaotteluita Suomen miesten maajoukkueen kanssa.

Leo myös haki ja sai kuluvan vuoden harjoitus- ja kilpailukuluihin stipendin Paralympiarahastosta, mikä auttoi kulkemaan Tampereelta harjoituksissa pääkaupunkiseudulla ja osallistumaan ulkomailla muun muassa Super European Goalball League -Mestareiden liigan seurajoukkueturnauksiin.

Hintsasen edustama vantaalainen Aisti Sport eteni toisen suomalaisjoukkueen Old Powerin kanssa sekä miehissä että naisissa aina Saksan Rostockissa lokakuussa pelattuun SEGL Mestareiden liigan lopputurnaukseen asti. Lopputurnauksessa Hintsasen Aisti Sportin miesten joukkue sijoittui seitsemänneksi.

Kotimaassa miesten SM-sarjassa Leo pelaa Aisti Revolution -joukkueessa, kun taas Seemi-veli edustaa tällä kaudella Espoon O.P. Hurricanesia.

Vaikka edellisissä Tokion kesäparalympialaisissa ei nähty maalipallossa suomalaisedustusta, on kyseessä kotimaisesti harvinainen menestyslaji: ennen kuluvan vuoden helmikuussa saavutettua miesten jääkiekon olympiakultaa ei Suomi ollut voittanut olympia- tai paralympiakultaa missään muussa palloilulajissa kuin maalipallossa.

Maalipallossa Suomen naiset voittivat kultaa vuoden 1992 Barcelonan paralympialaisissa ja miehet 1996 Atlantan paralympialaisissa. Unelma paluusta paralympialaisiin seuraavissa, vuoden 2024 Pariisin kesäparalympialaisissa elää jälleen, kun sekä Suomen miehet että naiset tekivät paluun A-sarjatasolle syksyn EM-kisoissa Portugalissa.

Kukapa tietää, jos myös lahjakkaat Hintsaset voitaisi nähdä jo tällä vuosikymmenellä maalipallon paralympia-areenoilla.

 

Auta antamaan suomalaisille paraurheilijoille sekä erityistä tukea tarvitseville harrastajille lisää mahdollisuuksia liikkua, urheilla ja kilpailla.

Lahjoita Paralympiarahastoon

 

Urheilija, hae nyt Para-stipendiä vuodelle 2023!

 

Lue lisää:

Pajulahti Games: Hintsasen veljesten matka kohti maalipallomaailman huippua on alkanut

Vuoden 2022 Para-stipendit 68 urheilijalle

Sitran asiantuntija: Paralympiarahasto lisää yhteiskunnallista tasa-arvoa

Yritys, etsitkö vastuullisuusohjelmaasi sosiaalisen vastuun tekoja, tai jouluksi aineettomia lahjavaihtoehtoja?